Acerca de

_DSC2626-HDR.jpg

The Full Story

Op maandag 22 augustus 1983 ging de deur open van het klaslokaal aan de bergerweg te Alkmaar Daar vond 38 jaar terug de eerst ontmoeting plaats. Ze volgde allebei op een koks opleiding En sinds die tijd bleven hun wegen regelmatig kruisen.  Op school hebben ze prachtige momenten meegemaakt met zowel de leerlingen als leraren die ook wel eens meegingen naar toentertijd de grootste spijbelkroeg van Nederland (café Het Moddermannetje)​.

 

Ondanks feesten en lol maken samen, zijn ze toch alle twee geslaagd voor hun schooldiploma en scheidde hun wegen (tijdelijk)​ Jos ging bij Partycentrum “Jan Entius “in Nibbixwoud aan het werk als zelfstandige kok. En om vervolgens na 2 jaar later als chef kok aan de gang te gaan bij zijn oom Andre Duyves in restaurant “Haesje claes“ in Amsterdam.  Dit bleek een schot in de roos want daar heeft Jos samen met zijn oom en neef een prachtig zaak neergezet die door heel Amsterdam zeer geliefd werd. Iedere dag stond de zaak helemaal vol met toeristen, zakenlui, lokale mensen tot beroemdheden aan toe.​

Vijf jaar later nam de vader van Jos de zaak van Jan Entius in Nibbixwoud over, toen deed de situatie voor dat Jos in de andere zaak van zijn vader café-restaurant WFO in Zwaagdijk bedrijfsleider kon worden. Hier heeft Jos heel veel ervaring opgedaan en heeft hier enkele jaren met veel plezier van vroeg in de ochtend tot laat in de avond gewerkt. Jos moest dus vervangen worden en Stephen heeft zijn plek overgenomen (Niet wetend wat hem te wachten stond)​

 ​

Jos heeft ondanks dat hij met plezier daar werkte heeft zijn avontuurlijke karakter hem naar het Spaanse feest eiland Ibiza geleid. Op Ibiza heeft Jos 2 jaar lang met heel veel plezier als Kok/Barman gewerkt​.

Na drie weken Haesje Claes vertelde Stephen aan Meneer Duyves (zo noemde Stephen hem altijd) dat Haesje Claes ondanks dat het een prachtige zaak is, toch niet wat hij wilde en kon Stephen de intensiteit en druk niet aan. Andre adviseerde Stephen om toch nog even vol te houden en ervaring op te doen door even te blijven. Stephen bleef daarna nog ruim 13 jaar met heel veel plezier werken.

Toen Jos samen met zijn vader een bakkie ging doen bij Haesje Claes in Amsterdam vroeg zijn oom of Jos hem “tijdelijk “ uit de brand kon helpen en terug kon komen. Jos zou tijdeijk terugkeren bij Haesje Claes tot hij weer terugging naar Ibiza. Maar net als Stephen bleef Jos in Amsterdam en zou waren de twee vrienden weer bij elkaar en 6 mooie jaren volgde in het prachtige Haesje Claes.​

In 2001 moest Stephen met heel veel pijn zijn periode bij Haesje Claes afsluiten om zijn vader in het bedrijf op te volgen.​

Zijn vader werd ziek en moest een stapje terugnemen. Stephen vertrok voorgoed uit de Horeca wat voor hem erg pijnlijk was.​

Maar Stephen ontwikkelde en groeide zich snel in deze nieuwe wereld, dat hem door heel Europa voerde. En nu werkt Stephen samen met een zeer goed team voor Euro Site Services een technische uitzendorganisatie die door heel Europa momenteel vakmensen plaatst.

 

In al die tussen liggende jaren zijn ze elkaar nooit uit het oog verloren. Elk jaar gingen ze nog met het personeel van Restaurant “Haesje Claes” naar de Horecava Beurs in Amsterdam en ook gingen ze regelmatig naar AZ  Alkmaar voetbal kijken en netwerken in de business club daar.​

Maar daar zou COVID-19 voor altijd alles veranderen. Jos stond met zijn team aan de vooravond van het beste voorseizoen ooit, maar zover ver kwam het nooit. Erger nog het familiebedrijf heeft na 46 jaar de deuren moeten sluiten. Ruim 50 personeelsleden op straat, het was gewoon niet meer op te brengen en er was geen enkel perspectief, géén toerisme, géén expats, géén congressen en géén beurzen.  Jos moest na 23 jaar Haesje Claes een andere uitdaging aan gaan.​

Maar zie daar, door deze pandemie kruisde hun wegen weer. En wel hier in Middenmeer, waar zij hun lunchroom ” The Food Box “ hebben geopend. ​

Stephen was op zoek naar een lokaal restaurant/ lunchroom om zijn klanten te ontvangen en zaken te doen en wist dat Jos aan een nieuw uitdaging toe was.​

Door puur toeval was Lunchroom “Bij de Baaz“ beschikbaar en Jos en Stephen twijfelde geen moment om dit per direct over te nemen en er samen een super Restaurant van te maken.​

Voor Stephen een perfecte locatie tegen over de datacenters en voor Jos een prachtig plek om zijn kwaliteiten en kennis door te zetten. In dit bedrijf willen we heel graag al onze gasten, klanten en contactpersonen goed bedienen en moet iedereen zich welkom voelen.​

Slogan van Restaurant Haesje Claes was destijds "Van Kaantjes tot Kaviaar" en bij The Food Box willen we ook al onze gasten zelfde service aanbieden, dus voor "ieder wat wils". ​

Tot snel in lunchroom The Food Box, Agriport 57 Middenmeer​.

                                                                                                                                 Jos, Stephen en het team

Ontvang updates per email van The Food Box


*Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment kosteloos uitschrijven.
E-mailadres

Bedankt voor de inzending!